Contact

Ons verhaal

Van schipper tot internationaal expediteur en logistieke dienstverlener

1844: Start met schippersdiensten
Onze wortels gaan terug naar 1844, de voorloper van VMD en later TGN wordt opgericht door Jacob Hendrik de Vries.

1921: De basis voor VMD
De volgende generatie van de familie De Vries dient zich aan en Tjerk Jacob de Vries registreert zijn bedrijf: Motordiensten T.J. de Vries. In datzelfde jaar registreert Ynze Dijkstra Motordienst Y. Dijkstra. Hij gebruikt in zijn briefhoofden in 1930 al VMD.

1939: Verhuizing VMD
VMD wordt officieel geregistreerd en verhuist naar de Thorbeckegracht 64 in Zwolle.

1977: Transport van de Gouden Koets
Een bijzondere opdracht: VMD mag de koninklijke Gouden Koets vervoeren van de koninklijke stallen in Den Haag naar Drunen voor een expositie. Uiteraard gaat de Koets ook weer retour en VMD krijgt uit verschillende hoeken complimenten over de manier waarop ze deze klus klaart. Deze delicate opdracht is precies wat het bedrijf typeert: staan voor wat je doet en niet opgeven als het moeilijk wordt.

1984: Fritom
De leden van de Samenwerkende Transportbedrijven groep worden opgekocht door de Friese Transportontwikkelingsmaatschappij BV, de latere Fritom Corporate.

2002: Certificeringen
Bureau Veritas Quality International BV verstrekt VMD het certificaat van goedkeuring. In dit certificaat wordt duidelijk gemaakt dat het managementsysteem van de organisatie voldoet aan de EN-ISO 9001 – 2000 eisen. En er is meer: VMD krijgt het Certificate of quality logitics service provision nummer 2002-048 van de Physical Ditribution Group, een onderdeel van Transport en Logistiek Nederland.

2003: Fusie VMD en TGN
Ruim anderhalve eeuw na de oprichting vindt de fusie tussen Expeditiebedrijf VMD en Transport Groep Nederland plaats. Zij zijn sinds 1 januari 2003 actief onder de naam Transport Groep Nederland. Op 1 oktober 2009 is deze naam veranderd in TGNlFritom.

Heden: De wereld binnen handbereik
Als internationale dienstverlener regelen we voor onze klanten steeds vaker zendingen die meer aandacht nodig hebben dan standaard. Dit doen we vanuit ons warehouse van 25.0000 m2 met een hecht team van ongeveer 35 mensen. Net als met onze opdrachtgevers, willen we met onze medewerkers een langdurige relatie aangaan. Dat vinden we ook belangrijk.

Heb je vragen over TGN|Fritom?

 

Neem contact op met Ingrid Schuurman

+31 (0)38 8501500
ingrid.schuurman@tgnfritom.nl